Openbare lezing ‘Doorzetten totdat 112 gebeld moet worden’

Wij zien leidinggeven en ondernemen als een vakmanschap dat te leren is. Dit is een uitnodiging om er nu bewust mee aan de slag te gaan.
Als mens wil je betaald worden voor wat je het liefste doet. Hoe creëer je dat? En, hoe kun je als mens en met je bedrijf een volstrekt eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die tegelijkertijd aansluit bij wat de markt echt nodig heeft?

Dit is de kern van de training, werken aan betekenisvol ondernemerschap!

Wat levert deze training je op?

 • Een fantastische leeromgeving die jou inspireert en jouw ondernemerschap een enorme stap vooruit laat maken.
 • Je gezichtsveld wordt verruimd, je wordt je bewust van jouw unieke betekenis en jouw waarden die je praktisch leert toepassen in je bedrijf.
 • Je leert om van hieruit verbinding te maken met de markt, zodat je aanbiedt waar behoefte aan is en klanten aantrekt die ervoor willen betalen.
 • Het biedt de kans om met gelijkgestemden uit te wisselen en verdieping aan te gaan. Je verruimt en verdiept je netwerk. Je leert van elkaar en tegelijkertijd ligt de focus op jezelf, je eigen bedrijf en op je eigen te ondernemen stappen.
 • Inzicht in je eigen ondernemers mindset.
 • Je gaat interveniëren op potentieniveau.
 • Je leert de urgentie van stakeholders (klanten, personeel, e.a.) erkennen en herkennen en er op aan te sluiten

Wat creëert de training?

 • De training creëert een inspirerende leeromgeving waarin je als deelnemer zowel doelgericht als doel zoekend te werk gaat. Waarin je focus niet enkel ligt in het oplossen van problemen, maar ook op het verkennen van nieuwe wegen.
 • De training creëert een leeromgeving die tegengestelde ideeën en perspectieven omarmt en waardeert, waardoor verschillen als kans en mogelijkheid worden gezien om te ondernemen.
 • De training creëert een omgeving waarin we tijd en aandacht besteden aan het integreren vanuit je potentieel: Wat kan ik in relatie tot? Wat is mijn werk? Wat wil ik?
 • De training creëert een co-creatieve en co-creërende omgeving.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Actieve participatie gedurende gehele jaartraining.
 • Proactief uitvoeren van opdrachten tussen de trainingsdagen, 2 uur p.w.

Over de methode

Bestaande kennis is vaak niet toereikend voor echte vernieuwing. Tijdens het jaartraject maken we gebruik van Theory U als effectief model voor complexe vraagstukken en innovatietrajecten.

Dankzij het U-proces ga je de diepte in via andere manieren van waarnemen en van zijn. Je gaat voorbij mentale benaderingen alleen, en daardoor ontstaan nieuwe inzichten.

Deze interactieve jaartraining bevat 3 fasen, verdeeld over 7 trainingsdagen, met elk een aparte thematiek:
– Fase I, dag 1 en 2: Verbinden
– Fase II, dag 3 en 4: Verdiepen
– Fase III, dag 5, 6 en 7: Vernieuwen

Fase I: Verbinden

Inzicht geeft uitzicht. Door te verbinden met de thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn, verbind je je met jezelf en met je persoonlijk ondernemerschap. We kijken naar je gewoontes en bekende patronen en je wijze van waarnemen, communiceren en handelen. We leren je oordelen op te schorten en te kijken welke nieuwe feiten er zijn, wat er nog meer gaande is. Dat wil zeggen, je leert je te verbinden met nieuwe situaties.

Vragen die in deze fase aan bod komen:
– Met welke ogen kijk ik naar de markt?
– Wat zie ik nog niet in mijn eigen ondernemer zijn?
– Hoe verhoud ik mij tot mijn eigen persoonlijk ondernemerschap?

Fase II: Verdiepen

Hier weet je wat voor jou al bekend is, wat je gewoontes zijn en je leert je meer open te stellen voor het nieuwe en het onbekende. Je leert te werken met datgene wat zich aandient en je gaat als ondernemer met de vragen om die je werkelijk bezighouden. Welke urgentie er is om deze intrinsieke wensen en verlangens verder te ontplooien.

Vragen die aan bod komen:
– Wat verlang ik?
– Wat wil ik maar doe ik nog niet?
– Wat beweegt mij in het ondernemer zijn?

Fase III: Vernieuwen

Hierin onderzoek je welke nieuwe mogelijkheden zich aandienen en welke toekomst er in potentie voor je is. Je leert te onderzoeken door te doen en gaat actief aan de slag met je eigen ideeën en wensen. Je leert als ondernemer hoe je vorm geeft aan de nieuwe toekomst die zich aandient. En je gaat een co-creatie aan met je klanten en andere stakeholders.

Vragen die deze dag aan bod komen:
– Waar wil ik naar toe?
– Hoe doe ik dat?
– Wat mag ik uitproberen in mijn ondernemerschap?

Begeleiding
Dirk Dumon en Olaf Rutten

Dirk is specialist in theorie U en een meester in creatieve leervormen. Hij zet het leerproces in kaders zodat je je steeds bewust bent van waar je mee bezig bent. Dirk geeft ook les op de hogeschool dans-choreografie, het lichaam als bron van wijsheid, om van daaruit intuïtief te voelen en ondernemende keuzes te maken, is voor Dirk een vanzelfsprekendheid.

Olaf is ondernemer, hij kent de praktijk en weet hoe je zaken in de markt zet. Hij helpt je om vorm te geven aan de paradox van ziel en zakelijkheid. Naast de bedrijfskundige- en marketingachtergrond, houdt Olaf zich al ruim 15 jaar bezig met zen meditatie. Voor hem een inspiratiebron, ook voor deze jaartraining. Hij is auteur van het boek Minder werken, meer verdienen waarin hij zijn eigen ontwikkelproces als ondernemer beschrijft.

Locatie
We verblijven incompany of in ons eigen rustig en prachtig gelegen woon-werkhuis aan de rand van natuurgebied De Regte Heide te Riel-Tilburg.

Een heel bijzondere locatie om voor even afstand te nemen van je bedrijf en er met nieuwe inzichten weer terug te keren.

Trainingslocatie Sharpen Your Business
Oude Tilburgsebaan 12-C
5133 BE Riel-Tilburg

Startdatum
De eerstvolgende 10 daagse jaartraining met open inschrijving  start op vrijdag 17 april 2020 van 09.00 tot 17.00 uur.

Investering
De all-in prijs voor de jaartraining is € 2.950,- (excl. 21% btw).
Het bedrag is inclusief koffie/thee en 10x lunch.