Of we het nu hebben over ondernemers met een eigen zaak, over werknemers bij een multinational, over leraren of ambtenaren, van ons allemaal wordt ondernemerschap verwacht. Eigenwijs ondernemerschap waarbij we onze visie, van gedachten en gevoelens, ontwikkelen en uitspreken. Daarbij wetend dat wonderen de normaalste zaak van de wereld zijn als we trouw zijn aan ons hart. Onze rationele capaciteiten zullen dit niet volledig kunnen begrijpen.

Kunst refereert verder aan creativiteit en vrijheid, het is aan de grondleggers van een organisatie om hierover te waken en dit in een visie vast te leggen. Een organisatie met een betekenisvolle visie leeft en heeft een menselijk hart van vlees en bloed, een hart vol creatieve verlangens en idealen. Naast een zakelijke en financiële kant geeft het ruim aandacht aan deze zachtere waarden.
Een echt warm hart vol verlangens biedt ruimte, niet enkel aan zichzelf maar ook aan anderen en aan het wonder, het mysterie. Het hart dat verbinding heeft met deze bron, krijgt nieuw leven, nieuwe inspiratie en nieuwe creativiteit.
Dit schept vreugde, we werken dan met plezier en daarom doen we ons werk ook goed. Dan kunnen we topkwaliteit leveren. Daar gaat het tenslotte om bij organisaties, kwaliteit!

Werken vanuit ons hart heeft dus met vakmanschap en kwaliteit te maken. Het vraagt van leidinggevenden om voorwaarden te scheppen zodat het mogelijk wordt dat individuele werknemers, klanten en investeerders hun verlangens en hun idealen kunnen verwezenlijken. Er zijn veel mensen die in deze tijd behoefte hebben aan lange termijn doelen en een duurzame ontwikkeling, het is de kunst om deze mensen aan te trekken en te koesteren. Mensen die bestand zijn tegen het korte termijn denken van taken en kwartaalcijfers, mensen die geleerd hebben om telkens weer alert te reflecteren of ze met het goede en effectieve bezig zijn.

SharpenYourBusiness© helpt organisaties om verbinding met hun hart te maken en dit te vertalen naar praktisch gedrag omtrent klantgericht handelen, personeelsbeleid en leiderschap.